Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gudmundråskolan tävlade och lekte

Annons
Gudmundråskolan tävlade och lekte

Åtta lag deltog på Amordagen

Fredagen blev en lättsam och lekfull dag för eleverna på Gudmundråskolan. Skolans elever och personal samlades i Ådalshallen för att leka och tävla.

Sedan några år tillbaka anordnas den så kallade Amordagen på Gudmundråskolan. En dag då lärare och elever träffas för att tävla och leka under trevliga former. Bakom dagen står Amorgruppen som arbetar mot mobbing och rasism.

I gruppen ingår ett 40-tal elever från skolans alla klasser samt tre vuxna, bland annat kuratorn Margaretha Hopstadius Bodén.

- Det här är en grupp som jobbar jättebra. Numera är det också lite status att vara med i gruppen.

Hon upplever att det blivit lugnare på Gudmundråskolan. Om det sen beror på Amorgruppens arbete är svårt att säga. Margaretha Hopstadius Bodén berömmer eleverna för det arbete man lagt ner inför Amordagen. Inte minst hur de jobbat för att få ihop priser till tävlingarna.

- Jag måste också säga att handlarna i Kramfors ställer upp på ett fint sätt.

Alla elever och lärare på skolan har chans att anmäla lag. Lagen består av fem till åtta deltagare. I år fanns åtta lag i startfältet. Tävlingarna och lekarna är av hemlig art. Detta för att inte deltagarna ska ha möjlighet att träna på grenarna i förväg.

Första grenen hade titeln "irländsk julafton" som avlöstes av straffskjutning mot litet mål. De elever och lärare som inte deltog i själva tävlandet och lekandet agerade publik och påhejare från läktarplats.

Ett av lagen bestod av sex tjejer från klass 7D. De var alla med ett undantag iklädda Beckhamtröjor och titulerade sig som "Oops-babes". Tröjvalet var givet eftersom David Beckham är bäst. Kan det till och med vara så att man håller på England inför matchen mot Sverige på söndag.

- Nej, vi hoppas att Sverige vinner men hoppas samtidigt att Beckham spelar bra.

sten engblom

0612-77 17 63 sten.engblom@tidningen.to

Oops-babes.

David Beckhamtröjor var det givna klädvalet för Therese Strindlund, Lena Dahlberg, Emilie Nilsson, Emelie Nilsson, Sanna Mikkola och Jenny Bengtsson. Nu slank det dock med en Figotröja.

foto: sten engblom

Stolpe ut.

Att sätta straffarna i det lilla målet visade sig inte vara alltför enkelt.

Mer läsning

Annons