Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glassbaronen firar fem år

/
  • Som presenter hade barnen gjort en härlig glasskrans med deras favorit glassar, som en Hawaiikrans satte jag runt halsen. En annan klass hade gjort en megastor strut.
  • Celebert besök av min egen skolfröken Barbro.

Sommaren 2012 då öppnades ett litet cafè i Höga Kusten. Redan i mars det året frågade jag skolbarnen om de ville rita ett förslag hur en glassbar kunde se ut. De olika alstren var alla med i en tävling där alla var vinnare.

Annons

Veckan innan glassbaren skulle öppnas kom de olika klasserna och jag fick träna på att skopa glass åt de första gästerna. Vem kunde tro att de kunde bli ett sådant gensvar i bygden, med omnejd.

Nu har fem år gått och Café Glassbaronen har etablerat sig. Det hör till saken att barnen också ritade in en lekpark som nu heter generationernas park och finns som en mycket passande lek stopp för bl. a familjer som är på genomresa.

Onsdagen den första juni var det dags att gratta Baronen på sin jubileumsdag och med glädje hissar barnen färglada ballonger mot himlen. De sjunger ut att jag är galen i glass, i stora lass

Ett extra fint besök fick baronen av humlan Barbro. Lite av charmen när barnen upptäcker att humlor kan ju inte flyga, - men du är ju ett bi!

Celebert besök av min egen skolfröken Barbro som lärt oss att sjunga och niga som blåsippor i 60-talets skola. Många kramar delades ut.

Solen värmde och i skuggan var de 28 grader, vilken kanon dag. Som presenter hade barnen gjort en härlig glasskrans med deras favorit glassar, som en Hawaiikrans satte jag runt halsen. En annan klass hade gjort en megastor strut. Vem orkar äta så mycket glass! Färgglada stora planscher med kulglass. Blommor som uppskattning.

Nu tackar baronen för gratulationer och fortsätter serva i baren. Vem kunde tro att de går att sälja glass i Ullånger? Min tacksamhet går till alla kunder och i mitt hjärta tackar jag Gud för uppdraget.

Glassbaronen

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons