Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Furberg ny Holarektor från nästa år

/

HansOlov Furberg blir ny rektor för Hola folkhögskola från och med nyår. Han är i dag tillförordnad rektor på skolan.

Annons

– Det känns bra, vi har mycket spännande på gång, berättar han.

HansOlov Furberg anställdes på Hola 2005. Han jobbade först med sceniskt förberedelse år, en föregångare till show- och musikallinjen. Han hade innan dess jobbat på Kramfors Kulturskola.

– Jag jobbade i flera år både på Kulturskolan och Hola. Det har sedan successivt vägt över allt mer till Hola och sedan två år är jag på skolan på heltid.

HansOlov Furberg hoppade första gången in som tillförordnad rektor i fjol höst och har jobbat som sådan sedan i mars. Han ser bland annat fram emot ett utökat samarbete med landstingets två övriga folkhögskolor i länet, i Örnsköldsvik och Ålsta.

– Det finns mycket att göra, till exempel utbyte av idéer och tjänster.

Framtiden för Hola ser han i de tre spåren kultur, hälsa och miljö och det finns redan nyheter att presentera. Det planeras för ett samarbete med riksantikvarieämbetet för att väcka liv i Styresholmsområdet som varit vilande några år. Det kan bland annat bli aktuellt att utveckla läromedel om kulturlivsfrågor.

Det är även på gång ett samarbete med Nipakademin i Ramsele och eventuellt organisationen Fjällbete. En utbildning av "gröna entreprenörer" planeras under nästa höst. Arbetstillfällen ska skapas genom att folk får möjligheter att fullfölja och förädla idéer inom till exempel småskaliga industrier.

– Sedan vurmar jag för ett ökat lokalt samarbete, att man i Kramfors och Sollefteå känner att Hola är deras och kommer hit för intressanta föreläsningar och föreställningar.

Mer läsning

Annons