Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullsatt på Frånö café

Annons
Fullsatt på Frånö café

De sammankomster som Frånögruppen anordnar fortsätter att vara riktiga publikdragare. I söndags var Folkets hus fullsatt trots det vackra vädret.

- I morse trodde vi inte det skulle komma många, men det var helt fel, sade Runa Höglin nöjt.

Frånögruppen består av ett tiotal människor som på ett eller annat sätt har anknytning till Frånö.

- Vi träffas en gång i veckan och man kan säga att vi är en slags byaförening vars intention det är att åter få samhället att blomstra.

Historiskt sett var Frånö en centralort med fabriken som nav. När den lades ned började också nedgången för samhället och nu har man endast en bråkdel av den service kvar som en gång fanns.

- Men vi tänker framåt i Frånögruppen, bland annat arbetar vi för att få till stånd en viadukt vid järnvägsövergången.

Till sommaren planerar Frånögruppen att bygga upp dansbanan igen. Det finns även tankar på att starta ett café här i Folkets hus där sommarlediga ungdomar kan sommarjobba.

För att möjliggöra sina planer och samtidigt delge ortsbefolkningen vad man kommer fram till under de studiecirkelformade träffarna har Frånögruppen anordnat ett flertal caféer.

I söndags var dock fokus inte lagt på Frånö. Hans-Olof Johansson berättade om fabriken på Svanö. Han har själv arbetat där sex somrar som ung och kunde därför detaljrikt skildra dess uppgång och fall.

Den ville veta ytterligare utöver det Johansson kunde förtälja hade glädje i bibliotekarien Ingrid Olssons boktips.

Britta Hörling från Kramfors kommun fanns på plats för att redogöra för projekt "Framtidsbygget" och hur kommunen ska utvecklas.

Men det är inget café om det inte bjuds på underhållning. Ralph Nordlander och Lennart Eriksson bjöd på förstklassig musik och Maj Jonsson roade med Birger Normandikter.

ann-cathrin granbäck

0612-77 17 62 ann-cathrin.granback@tidningen.to

Mer läsning

Annons