Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritidshem fick skidor

/
  • Snö blandat med gräs var inget problem när barnen på Tallåsens fritidshem provåkte sina skidor.

Tallåsens fritidshem i Kramfors har fått sina efterlängtade skidor. Nu väntar man bara på att det ska bli vinter på riktigt.

Annons

Skidåkning är populärt på Tallåsens fritidshem som ingår i Kramfors särskola. Men problemet har varit att det saknats pjäxor, skidor och stavar i lämpliga storlekar, även om personalen tagit med sina egna barns avlagda grejor.

Paula Le Dunder som jobbar som resursassistent på fritidshemmet fick en idé, chansade tog kontakt med organisationen Icebreakers som stöttar ungdomsverksamhet.

– De var villiga att hjälpa till så i onsdags kunde vi hämta utrustning med skidor, stavar och pjäxor.

Barnen på fritidshemmet är mellan 7 och 13 år. Förra vintern gjordes flera resor till det populära skidspåret vid Skällsjön utanför Bollstabruk. Barnen stortrivdes och flera tog åtskilliga rundor trots att utrustningen kanske inte jämt var perfekt avpassad.

Nu fattas det bara lite mer snö så kan en ny skidsäsong ta sin början. Trots att värmen tärt hårt på snölagret togs några första stavtag redan på fredagen. Det med stor energi och entusiasm som barnen tog sig an uppgiften även fast underlaget till stora delar bestod av gräs.

Skidutrustningen kommer även att användas av barn vid Bikupans fritidshem och av särskolan.

Mer läsning

Annons