Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från vattenrutschkana till renoverad idrottsplats – här är föreningarna i Kramfors som får pengar

En rad föreningar i Kramfors förslås få pengar till olika investeringar. Dit hör pengar för en ny vattenrutchkana vid Dämstasjön, Styrnäs.

Annons

Där vill Föreningen Styrnäs Framtid satsa 480 000 kronor på den nya attraktionen vid badplatsen och kommunens arbetsutskott föreslår att kommunen ska bidra med 75 000 kronor.

Här är några andra som kommunstyrelsens arbetsutskott också vill att kommunstyrelsen ska ge pengar:

Träffpunkt Nora

Vi har tidigare berättat om hur man i Nora kämpat för att ordna finansiering till den nya servicepunkten med bland annat affär som ska byggas i år. När arbetet nu påbörjats upptäcktes att markläggningen måste flyttas en bit på grund av en huvudvattenledning, vilket kräver mer pålning. Kommunen förslår ett bidrag på 100 000 kronor vilket är halva extrakostnaden.

Kommunen förslår extra pengar för att klara nybygget av Träffpunkt Nora

Norabygdens IK

Föreningslokalen och förrådet är i dag i så dåligt skick att det inte går att reparera. Därför har föreningen ansökt om ett bidrag på 95 000 kronor där man tänkt göra mycket av jobbet själva. Förslaget är att ge föreningen 50 000 kronor.

Gudmundrå församling

Här vill arbetsutskottet ge 200 000 kronor till en rad planerade aktiviteter för asylsökande. Det gäller exmpelvis cyklar och utflykter.

Bjärtrå IS

Behovet av att renovera dusch och toalett på IP är stort. Kostnaden beräknas till 54 000 kronor och bidraget föreslås bli 25 000 kronor.

Nordingrå sportklubb

Här behöver föreningen 102 000 kronor för att renovera ett tak och för att tilläggsisolera, på grund av tecken på vattenskador. Förslaget är att den ska få 45 000 kronor.

Ullångers resurscentra

Här behöver man satsa på ett utrymningslarm och på att förbättra entrén till evakueringsdörrar. Enligt en offert skulle det kosta 150 000 kronor. Förslaget är att kommunen skjuter till 75 000 kronor. för att klara Räddningstjänstens krav.

Mer läsning

Annons