Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollsturnering på Svanö

/

Fritidsgårdarna Barks (Kramfors) och Kåken (Härnösand) ordnade läger på Svanö 6 till 8 juli för ungdomar i åldern 14 till 22 år. Det blåste och var ganska kallt men lägret blev väldigt lyckat trots det.

Annons

40 ungdomar deltog sammanlagt. Vi övernattade i Folkets hus på Svanö och hade aktiviteter som fiske, grillning, volleyboll, hantverk, bastu och bad. Man kan säga att Barks och Kåken hade med allt till Svanö. Folkets hus blev en fritidsgård Delux med extra allt i några dagar.

Höjdpunkten blev fotbollsturneringen på lördagen då vi hade bjudit in fotbollslag från olika asylboenden i Kramfors med omnejd samt från Härnösand. Gårdarna Barks och Kåken hade blandat lag och klarade sig väldigt bra i turneringen. Sammanlagt deltog åtta lag men när turneringen drog igång var vi nog sammanlagt cirka 100 personer av olika nationaliteter och åldrar uppe vid fotbollsplanen. Deltagarna gillade lägret och många har redan efterlyst samma koncept till nästa år. Barks och Kåken vill tacka Bollsta IK för utrustning och domare, samt Fredrik Larsson och Eva Nordangård för hjälp med korv serveringen.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons