Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första mötet på lokalkontor för Försäkringskassans styrelse

Annons
Första mötet på lokalkontor för Försäkringskassans styrelse

För första gången höll styrelsen för Försäkringskassan i Västernorrland sammanträde ute på ett lokalkontor. En del av besöket bestod också i att träffa personalen på kontoret i Örnsköldsvik där mötet hölls. Styrelsen informerades också om det svar som ska lämnas under nästa vecka på Arbetsmiljöinspektionens påpekanden från förra sommaren.

- Vi kommer att presentera ett antal åtgärder som kommer att förbättra situationen, säger Per Grundström, sekreterare i styrelsen.

Grundström ville dock inte föregå mötet med Arbetsmiljöinspektionen och lämnade därför inga uppgifter om svaret. Detta kommer att pressenteras i sin helhet den 24 maj. Påpekandet innehöll krav i sju punkter på försäkringskassan i Västernorrland. Men han säger att de försöker att arbeta bredare än så.De sju kraven som Arbetsmiljöinspektionen ställde och som ska besvaras nästa vecka:

* Anpassa arbetsmängd och mål till den bemanning som finns på respektive kontor och arbetsgrupp.

* Klargöra konsulternas roll och vilka förväntningar andra arbetstagare kan ställa på dem.

* Utarbeta en plan så att det klart framgår i vilken ordning handläggarna ska prioritera arbetsuppgifterna när tiden inte räcker till. Kunderna ska informeras om prioriteringen.

* Vidareutveckla rutiner för stöd och handledning till handläggarna.

* Se till att rutiner finns för att följa den enskildes arbetsbelastning. I rutinerna ska beskrivas hur åtgärder vidtas med anledning av för stor arbetsbörda.

* Utforma rutiner för att anpassa arbetet till arbetstagarnas olika förutsättningar och för rehabilitering efter sjukskrivning.

* Se till att samtliga arbetstagare får kunskap om planen och rutinerna som gäller om de utsätts för våld och hot.

Mer läsning

Annons