Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första kommunalrådet somhuvudtalare på 50 år

Annons
Första kommunalrådet som

huvudtalare på 50 år

Christer Nilsson angrep borgerligheten

Det blev ingen utsocknes gäst som huvudtalare vid socialdemokraternas första maj-manifestation i Kramfors. Talet hölls av Christer Nilsson, det första kommunalrådet i Kramfors sedan 1951 som fått denna uppgift.

Temat för årets första maj-firande var "Tillsammans". Omkring 160 personer gick i demonstrationståget med Ytterlännäs paradorkester och Kramfors symphonic band.

En stor ära tyckte Christer Nilsson det var att få ikläda sig rollen som huvudtalare. Inför ett 300-tal församlade på torget inledde han med att räkna upp förbättringar inom områden som a-kassan, sjukförsäkringen och barnbidraget som socialdemokraterna genomfört under de fyra senaste åren.

Något han menade inte varit möjligt utan de föregående tuffa besparingsprogram som verkställts under statsminister Göran Perssons ledning.

- Arbetslösheten har sänkts till fyra procent, 350 miljarder kronor har amorterats på statsskulden och maxtaxan har införts inom barnomsorgen. Under den borgliga regeringen lånade man till pensioner och löner, något som är helt ohållbart.

Kommunalrådet delade ut kängor till såväl moderaterna, centern och kristdemokraterna medan han däremot inte nämnde folkpartiet.

I en internationell utblick varnade han för de mörka högerkrafter som erövrat mark i Frankrike och Norge.

Mer läsning

Annons