Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första deltävlingeni Musik Direkt avgjord

Annons
Första deltävlingen

i Musik Direkt avgjord

I helgen har Sveriges största musiktävling, Musik Direkt, för ungdomar gått av stapeln i Kramfors.

Tävlingen är uppdelad i tre sektioner, delfinaler, länsfinaler och den stora riksfinalen som i år äger rum i Motala.

Musik Direkt arrangerades för 16:e gången totalt och för 11:e året är Västernorrland med och kämpar om en vinnarplats.

I varje delfinal, sammanlagt tre stycken, går tre band eller soloartister vidare samt en joker som även den har en chans att komma vidare till länsfinal.

Det var tjugotalet medverkande överlagt på två dagar med start i lördagskväll på Folkets Park.

Musikstilarna varierade mellan lugna ballader med akustiska inslag till hårdrocksband.

De tävlande var i var i åldrarna 13-19 år vilket var det enda kriteriet för att vara med. Detta lockade människor med musikalisk ådra från flera närliggande städer såsom Härnösand, Sundsvall, Örnsköldsvik och Sollefteå.

Sedan 90-talet har Västernorrland stått som vinnare fyra gånger, senast förra året med gruppen Leja vilka även gästade delfinalen under lördagen.

Sundsvallsgruppen Sangha Operator spelade på söndagen under juryöverläggningen då artisternas musikalitet, kommunikation, utstrålning och personlig tolkning samt presentation och förberedelse bedömdes.Alla grupper fick personliga kommentarer om sina framträdanden.

Länsfinalen tar plats söndagen den 7 april i Härnösand och vidare till den gick, Ulrika Ölund från Sollefteå, Andreas Viberg, Madelene och bandet Trushtrucks från Kramfors och grupperna ECJ och Eight Balls från Härnösand. Joker på lördagen blev gruppen Shine från Härnösand och på söndagen gruppen Melina från Kramfors.

Artisterna såg tävlingen som en bra chans att synas och få scenvana. Konferencier på lördagskvällen var Magnus Leijon och under söndagskvällen Susanne Bertlin. Kvällarna var väl organiserade samt bjöd på bra underhållning och en trevlig atmosfär rådde i salongen.

jennie eriksson

Mer läsning

Annons