Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagargala med guldkant

/
  • Årets företag blev Höga Kusten Teknikresurs - ett pris som togs emot av Stefan Andersson.

Trots stenhård konkurrens från fotbollen sökte sig många till Kramfors företagargala på Bollsta folkets hus.

Annons

Närmare 250 personer kom för att umgås, njuta av god mat och fin underhållning, och heja fram sina favoriter till utmärkelser i de olika kategorierna.

- Det är viktigt för oss att under trevliga former uppmärksamma alla de duktiga företagare och entreprenörer som finns i kommunen, sa kommunchefen Peter Carlstedt.

Han såg det stora deltagandet i galan som ett kvitto på att kommunens satsningar på näringslivet var lyckade.

Han kunde också inte utan en viss stolthet konstatera att kommunens ambition att klättra 100 placeringar på Svenskt näringslivs rankning hade redan förverkligats nästan halvvägs, med 47 placeringar i den senaste rankingen.

Bland gästerna fanns landshövdingeparet, och landshövding Bo Källstrand betonade hur viktigt det är inte minst för befolkningsutvecklingen i länet med företag som går bra. Och det är framför allt inom små och medelstora företag av den typen som är så vanlig i Kramfors som jobb skapas.

- Ni är viktigast inte bara här och nu, utan alltid, sa Nils-Gunnar Nilsson, som var kvällens konferencier tillsammans med Maria Büstedt Svanholm.

Kvällens tema var glamour, vilket märktes tydligt på de två konferencierernas glittrande klädsel.

Kvällen började med mingel. Företagargalan är också viktigt som en mötesplats, där man träffar nya människor och knyter kontakter.

Sedan publiken hälsats välkommen, blev det på show med de lokala stjärnorna Sofia Lundgren, Markus Molin och Klas Norberg, som bjöd på musikaliska pärlor inom olika genrer. De ackompanjerades av ett husband med Daniel Forsberg, Olle Söderlind, och Pelle Nordlander, som tillsammans med Sara Öhlén var dessutom galans arrangör.

Företagargalans meny var givetvis helt och hållet lokalproducerad. Till förrätt serverades rökt lax, huvudrätten bestod av hängmörad biff med pepparrotssås, potatisgratäng och varma rödbetor, och missagens kröntes med en dessert i form av halloncheesecake.

Prisutdelningen som följde skedde i bästa Hollywoodanda, med dramatisk musik, nomineringsuppräkningar med konstpauser av högsta skådespelarklass, och en glädje bland vinnarna som var ren och oförfalskad. Faktarutan här på sidan presenterar alla vinnare inom samtliga kategorier.

Kategorin Årets företag vanns av Höga Kusten Teknikresurs och priset togs emot av Stefan Andersson. 

Kvällen avslutades med diskodans natten lång, med Bengan som DJ

Mer läsning

Annons