Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrarna vädrade sitt missnöje med förskolan i Nordingrå: "Saknar barnperspektivet"

Medborgardialogen om skolan fortsätter i Kramfors. På tisdagkväll hade turen kommit till Nordingrå. Intresserad allmänhet dryftade tillsammans med kommunens tjänstemän och politiker skolans aktuella situationoch framtiden. Även ett par problem specifika för Nordingrå togs upp.

Annons

Victoria Nordin tar upp ett problem.

Det råder nämligen ett visst missnöje kring förskolan i Nordingrå. Efter en positiv utveckling med ökat barnfödande och relativt storinflyttning har behovet av förskoleplatser ökat. Det är ganska stora grupper,som är uppdelade på två ställen, en vid Nordingråskolan och vid på ”Kullen”. Föräldrarna önskar att båda grupperna skulle hålla till på ”Kullen”.

– Nu måste de föräldrar som har barn i olika åldrar lämna sina barn på två olika ställen, vilket blir jobbigt för alla inblandade, säger Victoria Nordin från inflytanderådet vid Nordingrå förskola.

– Dessutom innebär det att små barn tvingas flytta fram och tillbaka flera gånger.

Från föräldrarnas sida hoppas man på ett beslut om att båda förskolegrupper ska placeras vid ”Kullen” redan till hösten.

Victoria Nordin är noga med att påpeka att personal på förskolan gör ett fantastiskt jobb. Man är inte lika nöjd med kommunens agerande. Visserligen finns det en dialog, man lyssnar, men det händer inte så mycket.

– Vi saknar barnperspektivet, säger Victoria Nordin

Anki Johnson, biträdande förvaltningschef, tycker att flytten till ”Kullen” har både för- och nackdelar.

– Det blir bättre samordning av personal förstås, men samtidigt tappar vi samordningen mellan förskolan och fritidsverksamheten, säger Anki Johnson.

Hon pekar också på en eventuell flytt av förskolan till ”Kullen” medför att öppna asylförskolan måste placeras i Nordingråskolan, och hon har svårt att se någon fördel med det.

Ett annat problem gäller biblioteket i Nordingrå, där en stor del av ytan har tagits i anspråk av förberedelseklasser. Från kommunens sida ser man det som positivt, inte minst ur integrationssynpunkt.

Föräldrarna däremot anser att det har blivit alldeles för trång på biblioteket, och att det är enlösning som är varken långsiktig eller ekonomiskt försvarbar.

– Det är viktigt för alla barn med ett biblioteksom fungerar, säger Victoria Nordin.

Mer läsning

Annons