Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finnmarksmästerskapi strålande solsken

Annons
Finnmarksmästerskap

i strålande solsken

Det bjöds på en härlig skidfest uppe på Finnmarkens höjder under söndagen. Barn och vuxna nöjt av det strålande senvintervädret och av de välpreparerade spåren.

Det var Finnmarkens bygdeförening som svarade för arrangemanget. Förutom att man genomförde sin årliga skiddag så passade man samtidigt på att köra Barnens vasalopp och "Finnmarksmästerskapet" för vuxna. Genom att delta i Riksskidan fick åkarna via startavgifterna möjlighet att stödja cancerforskningen.

Barnen hade två slingor att välja mellan, en på 300 och en på 700 meter. De vuxna avverkade en sträcka på cirka tre kilometer. Ett 30-tal vuxna kom till start.

Målet var gemytligt beläget vid en röd stuga där det strömmade uppiggande musik från högtalare. En vätskekontroll med nyponsoppa fanns placerad ute efter banan. Väl i mål fick skidåkarna en kaka och kunde stärka sig med kaffe eller saft.

Precis som i stora sammanhang hade de yngre åkarna nummerlappar. De fick alla också fina diplom efter väl genomföra lopp. Eftersom det var ett arrangemang där motionsaspekten prioriteras före tävling så förekom ingen tidtagning.

erik åmell

0612-77 17 64

erik.amell@tidningen.to

Skidfest.

Det var en skidfest för alla åldrar i Finnmarken i går. Ebba Mellander, Åke Bergman och Laban Mellander var några av deltagarna.

Mer läsning

Annons