Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Farlig fartfest i Skog oroar

/
  • Leif Berglund och Roland Lundberg från Motormännens lokalklubb i Sundsvall monterar ett instrument för hastighetsmätning efter Mälandsrakan.

Nästan vartannat fordon överskrider hastighetsbegränsningen på den olycksdrabbade Mälandsrakan efter väg 332 i Skog. Motormännens senaste mätning gav ett oroande resultat.

Annons

I juni genomförde Motormännen i Sundsvall genom NTF Västernorrland en hastighetsmätning på sträckan. Under mätveckan skedde samtidigt asfaltering i området, något som dämpade trafiktempot.

Därför utfördes en ny mätning i månadsskiftet augusti/september. Under fem dygn registrerades hastigheten hos 10 158 fordon, allt från mopeder till långtradare. Med 5 900 registreringar var personbilar den enskilt största fordonskategorin.

Inte mindre än 48 procent av de gjorda mätningarna översked högsta tillåtna hastighet på 90 kilometer i timmen. Maxhastigheten för södergående trafik var 184 kilometer i timmen och för norrgående 188.

Resultaten oroar boende efter sträckan. En dem är Leif Berglund som skrivit ett brev till Trafikverket där han menar att vägrenarna efter sträckan måste breddas. Han framhåller att det ges liten plats för oskyddade trafikanter och att det på den 1,49 kilometer långa raksträckan finns 11 utfarter och att 3 jordbruksföretag använder sig av vägen. Det poängteras även att många tunga fordon, bland annat timmertransporter, kör efter vägen.

Mer läsning

Annons