Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Europeiska matmarknaden i Kramfors blev mindre än förväntat : "Saknar feststämningen"

På den europeiska matmarknaden, som håller till på torget i Kramfors, går det att smaka och köpa italienska, holländska och grekiska delikatesser. Men marknadens utbud är mindre än väntat. "Det är ett jätteroligt arrangemang, men jag trodde det skulle vara större", säger besökaren Pia Mohlin.

Annons

På torget i Kramfors har de tre marknadsstånd, som tillsammans bildar den europeiska matmarknaden, kommit på plats. Egentligen skulle ytterligare tre försäljare delta på marknaden, men bilproblem och ett sent återbud gör att Kramforsborna blir utan både fransk nougat och fransk ost.

Vahid Boustani säljer grekiska delikatesser. – Kramfors är en liten stad med trevliga och snälla människor, säger han.

Men trots det kommer den som besöker marknaden kunna tillfredsställa sitt ostsug. För den som önskar finns holländsk, italiensk och grekisk ost att tillgå. Besökaren Pia Mohlin från Kramfors, fastnade för både den gröna och den röda pesto-osten från Holland.

– Jag ska riva dem i färsk pasta till middag, säger Mohlin.

Pia Mohlin (till höger) visar sin kompis Maria Lindberg vad hon har köpt på den europeiska matmarknaden.

Hon berättar att hon hade förväntat sig att marknaden skulle ha mer att erbjuda.

– Jag trodde det skulle finnas fler försäljare och färdiga maträtter. Det hade varit trevligt med några bord, stolar och lite musik. Jag saknar feststämningen, säger Pia Mohlin.

Men hon gjorde det bästa av situationen och har förutom den holländska osten köpt italiensk antipasti tillika aubergine och kronärtskocka. Men dagens lunch blev mindre exotisk än hon hade väntat sig.

– Jag var ju hungrig och här fanns inga maträtter, så jag köpte korv på Ullas gatukök, skrattar Pia Mohlin.

Hos italienske George Hazalambie går det att smaka bland annat parmaskinka och flera olika ostar.

Mer läsning