Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En lyckad festival för alla

Annons
En lyckad festival för alla

2002 års upplaga av visfestivalen i Skule är i hamn. Tre fullmatade kvällar fyllda med högkvalitativ underhållning har avverkats i en rasande fart och det är med förväntan alla musikälskare nu kan se fram emot nästa års 20-årsjubileum.

Producent Anders Högström och hans medarbetare i arrangerande Docksta Bordtennisklubb är mycket nöjd med publiksiffrorna och helgens festival.

- Det känns lite som att gå omkring och äta glass hela tiden. Alla bra beskrivande ord är utslitna, men jag kan definitivt säga att det blir en festival nästa även nästa år.

Skulefestivalens styrka ligger i en en kvalitet som är få festivaler förunnade. Det handlar om närheten i relationen till publiken. I mångt och mycket är det naturligtvis konferencieren Lars T Johanssons förtjänst. Hans avspända snack är precis som riktat till var och en i publiken.

Folkligheten är som sagt var hög, men det kan inte gärna bli annat med en lokal bordtennisklubb som huvudarrangör. Det hela förstärks av inslaget öppen scen där okända förmågor får visa vad de går för. Årets vinnare Andreas Viberg visade med sitt säkra framträdande att han definitivt hör hemma på scenen och att vi säkert får höra mer av honom senare.

En annan förtjänst är programmets bredd. Under tre dagar har hela spektrumet av musikstilar kommit fram: allt från traditionella visor presenterade á la Claes Pihl, Kanalje och Per Sörman till lite modernare stuk signerat Åsa Jinder/Jenny Öhlund och Bianca.

Spelskicklighet och musikalitet har varit honnörsord under hela festivalen. Alla, från amatörer till fullblodsproffsen, har bjudit på sig själva under sina uppträdanden. Linda Lampenius gjorde ingen besviken, vare sig på scenen med violinen eller efter uppträdandet då hon spenderade säkert en timme skrivandes autografer.

Publikfavoriterna Lars Vegas Trio visade på nytt prov på total galenskap kombinerat med en smittande spelglädje. Kanske var det tillsammans med Pistvakts fredagsshow festivalens mest uppskattade framträdande?

Lisa Nilsson höll även hon med sin gedigna scenvana för trycket och levererade många godbitar och höjdpunkter.

Med artister som Östen med resten, JP Nyströms och Bröderna Boomslang har humorns fana vajat stolt och därigenom medverkat till en förhöjning av trivselfaktorn.

Att en visfestival inte nödvändigtvis behöver vara genuint svensk för att uppskattas visade australiensiska Rough Red, norrmannen Hans Robertsen och de fyra mycket omtyckta herrarna i Svenskarna.

Det enda negativa som finns att säga är att solen sken är lite väl intensivt innan den gick ned bakom Skuleberget. Man sådant kan man väl inte klaga på?

ann-cathrin granbäck

0612-77 17 62

ann-cathrin.granback@tidningen.to

Mer läsning

Annons