Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eleverna åkte hem när vattnet sinade

På onsdagskvällen sinade vattnet på Nordviksskolan. Under torsdagen fick de allra flesta eleverna åka hem då det bara fanns en dusch och fyra toaletter att dela på för alla på skolan.

Annons

Vid 20.30-tiden på onsdagen anmälde en elev att vattnet inte fungerade på elevboendet. Snart upptäcktes det att en pump till en vattenbassäng hade lagt av.

Pumpen ska förse bassängen med vatten varifrån det med självtryck förs vidare för att användas som dricksvatten och till duschar och toaletter. Eftersom det fanns en reservpump på plats på skolan gick den snabbt att sätta in, dock tar det tid att fylla bassängen.

Mitt på torsdagen ställdes lektionerna in och de flesta av de cirka hundra eleverna på skolan skickades hem. Det fanns då bara fungerande dusch och toaletter i anslutning till stall och ladugård.

– Där används ett helt annat vattensystem. Därför har inte djur eller växter påverkats av att pumpen gick sönder, berättar Nordviksskolan rektor Tommy Lundkvist.

Via Facebook kunde skolan kommunicera med elever som pendlar till skolan så att de flesta av dem stannade hemma under torsdagen. Knappt tio elever har stannat på skolan för att sköta om djuren. Färskvatten har levererats i tankar.

– Kramfors kommun och Bohlins slamsugning ordnade detta på ett snabbt och bra sätt, säger fastighetsförvaltaren Gunnar Källström.

Tommy Lundkvist tycker att eleverna hushållat med de begränsade vattenresurserna på ett föredömligt sätt.

– I morgon ska vi garanterat ha vattnet tillbaka, även om det inte går att säga från vilken tid på dagen.

Mer läsning

Annons