Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever misstänks för stölder på elevhem

Annons
Elever misstänks för stölder på elevhem

Polisen utreder för närvarande stölder av pengar i Nordviksskolans internatboende. Man misstänker att en eller flera elever ligger bakom stölderna.

- Det är jobbigt eftersom internatboende i stor grad bygger på tillit där eleverna går in och ut i varandras rum, säger Anders Eriksson som är utbildningsledare på Nordviks naturbruksgymnasium.

Redan i februari inträffade en stöld i elevboendet. Tre elever bestals på sammanlagt 2 500 kronor. Stölderna polisanmäldes. I måndags var det dags igen.

- Då upptäcktes att pengar försvunnit från ett antal elever vid ett och samma tillfälle.

Anders Eriksson säger att skolan ser mycket allvarligt på stölderna. Speciellt när allt talar för att tjuven eller tjuvarna inte kommer utifrån.

- Det är därför vi också tar hit polisen för att markera allvaret och att det här är en polisiär och inte fråga för skolan.

Det finns namngivna personer, det vill säga elever, som hörts eller kommer att höras av polisen. Annars har Nordviksskolan varit förskonade från den här typen av stölder de senaste åren.

- Visst har det förekommit att mindre saker, som kläder och skivor, försvunnit. Men det har vi tidigare klarat upp internt.

sten engblom

0612-77 17 63

sten.engblom@tidningen.to

Mer läsning

Annons