Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlyser informationom digital-tv

Annons
Efterlyser information

om digital-tv

Markbundna digitala tv-signaler började nyligen sändas på prov i Örnsköldsvik. Men var går det att ta emot signalerna undrar Sven-Erik Sandström i Mjällom.

- Jag tycker att informationen är dålig, förklarar han.

Sven-Erik Sandström flyttade för ett par år sedan från Sundsvall till Mjällom. Han gjorde då upptäckten att det inte gick att se TV 4 via det markbundna analoga nätet. Det var nödvändigt att skaffa parabolantenn.

När den digitala revolutionen nu breder ut sig funderade han på att skaffa sig en digitalbox med antenn för att om möjligt den vägen få in TV 4.

- Men jag skulle vilja ha ett besked om det fungerar här i Mjällom. Annars är det ingen meningen att skaffa utrustningen.

Han funderar på att skaffa sig en digital-box för 2 800 kronor samt att välja kanalerna TV 1, TV 2 och TV.

- Det kostar 99 kronor och det skulle det vara värt för att få in TV 4.

Sven-Erik Sandström funderar över hur den mycket kuperade terrängen i Höga kusten påverkar de digitala utsändningarna.

För att kunna se de digitala tv-sändningarna behövs alltså en digitalbox och en antenn. Det kan gå bra med den befintliga tv-antennen, men det kan i bland krävas en speciell då digital tv sänds i en annan del av kanalbandet än vad den gamla antennen är optimerad för. På vissa platser klarar man sig med en liten bordsantenn för att ta emot digital-tv.

Slutligen krävs också ett programkort, en "nyckel" som avkodar sändningarna som alla är kodade.

Ola Gustavsson på Teracom kundservice och support i Kaknästornet kan inte lova Sven-Erik Sandström att han kan ta emot de digitala signalerna i Mjällom.

- Han kan fråga en återförsäljare om han får låna hem en digital-box och prova den, det brukar vara möjligt. En annan möjlighet är att låta en antenninstallatör göra en mätning.

erik åmell

0612-77 17 64

erik.amell@tidningen.to

Sven-Erik Sandström i Mjällom undrar om det går att se digitala tv-sändningar i Mjällom så det är värt att skaffa sig en digitalbox.

Mer läsning

Annons