Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ecpat vill arrangera gala mot barnporr

Annons
Ecpat vill arrangera gala mot barnporr

På tisdagen bjöd Ecpat ett antal företagare i Bredbyn på lunch. Syftet var att intressera dem för att hjälpa till med en gala mot barnporr på Olympia i Bredbyn. Erika Sjödin, Ecpat, Örnsköldsvik, lovade att minst en rikskänd sångare skulle komma till hösten.

- Vi hoppas att ni vill vara med att hjälpa till med både pengar och tjänster, säger hon.

Erika Sjödin, Mellansel, Camilla Åberg och Bitte Wikström, båda Bredbyn, är aktiva i Ecpat (på svenska: Barnens rätt till skydd mot kommersiell sexuell exploatering). På tisdagen hade de bjudit in 20 företagare från Bredbyn på lunch på Sannas. Samtidigt informerade de om Ecpat och de övergrepp som pågår mot barn runt om i världen.

Hon berättade att varje dag tvingas 3000 nya barn in i sexhandeln. Och det är inte bara pedofiler som begår övergreppen.

- Sexturism begås av alla möjliga människor. Det svenska problemet är att vi skickar ner förövarna.

Här anser de att de har en viktig uppgift.

- Det är attityderna vi måste arbeta med, säger hon.

I Sverige arbetar de också med att informera ungdomar om vad som kan hända på Internet, till exempel, unga som lockas till mötesplatser under falska förespeglingar. Men föreningens arbete måste finansieras.

- Det finansieras med medlemsavgifter och insamlade medel, säger hon.

Därför höll de informationen med företagarna. Under september eller oktober kommer Ecpat att hålla en gala mot sexuell exploatering av barn på Olympia i Bredbyn. Här är det meningen att minst en riktigt känd sångare ska komma.

- Vi har kontakt med flera olika som alla vill komma. Det är datumet som styr just nu, säger Sjödin.

Klart hittills är dock att Anundsjö Gospel och barnkören Glädjeton kommer att uppträda. Dessutom har Arne Söderström och Berne Isaksson skänkt varsin tavla att sälja vid galan.

Nu hoppades de kunna intressera företagare på orten att ställa upp och sponsra tillställningen.

- Ni är lite av officiella företrädare för Bredbyn och det är viktigt att vi får med era namn, säger Sjödin. Men ni får också sponsra med pengar eller tjänster, vi kan, till exempel, tänka oss att ni adopterar en kändis.

Då skulle företagaren betala resan och låta artisten bo i dennes hem. Som bevis för att de deltagit på mötet fick alla en tavla med sitt företagsnamn på. Sannas, en lokal kiosk och restaurang, bjöd på maten.

pär andersson

0660-844 22

Mer läsning

Annons