Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dr Barks gata har öppnats

/

Det är inte var dag Kramfors får en ny gata, men under onsdagen var det dags. Dr Barks gata invigdes med pompa och ståt och med särskolans elever som bandklippare.

Annons

Invigningsceremonin började med att miljö- och byggnämndens ordförande Malin Svanholm (S) invigningstalade.

– Namnet Dr Barks förknippas för mig med två saker. Helge Bark som under nästan 40 år var läkare i Kramfors och hade bostad och praktik i funkisvillan på kullen här intill. Hans barn hälsar att de är hedrade att deras fars gärning nu uppmärksammas. Det andra är Gudmundrå församlings ungdomsgård, som höll till i villan men nu flyttat till nya fina lokaler.

Hon framhöll också att Dr Barks gata ger barn och ungdomar en tryggare skolväg, ökar möjligheterna till utveckling av handeln i Kramfors samt är en viktig väg till vård och omsorg på hälsocentralen och Kvarnbacken.

Sedan spändes ett blågult band över den nya gatan. Barn från särskolan klippte bandet och därmed var gatan också officiellt öppnad för trafik och fotgängare. Först att ta den i bruk var alla deltagare vid invigningen, inklusive Kramforskråkorna, som vandrade bort till Kramforsskolan under ackompanjemang av musik. Sedan fortsatte tåget vidare genom staden och till Barks ungdomsgård där fika väntade.

Mer läsning

Annons