Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dockstaskolan bäst i Piggelin

Annons
Dockstaskolan bäst i Piggelin

Det blev full pott för Dockstaskolan i årets "Piggelintävling".

Skolan tog hem segern i motionssatsningen för både lågstadiet och mellanstadiet i Kramfors kommun.

- Det har varit ett fantastiskt intresse i år. Vi har slagit alla tidigare rekord i deltagande och ändå har tävlingen pågått sedan 1979, säger Per-Lennart Bellander från Ångermanlands skolidrottsförbund.

Det var också han som fick äran att sköta om prisutdelningen med de pigga Dockstaeleverna. Tävlingen har pågått mellan veckorna sex och tio. Olika typer av uteaktiviteter har gett poäng. En kilometer på skidor ger till exempel en poäng och 20 minuter skridsko ger samma summa. Målet är att få eleverna att vistas ute och att röra på sig.

- Lärarna har berättat om hur lätt det varit att motivera eleverna under perioden och säger att det är synd att tävlingen tog slut.

Många elever som i vanliga fall har en förkärlek till att bli sittande framför datorn med spel hela kvällarna har under Piggelintvälingen kommit ut i naturen, berättar Per-Lennart Bellander.

I hela Ångermanland har nästan 7 000 elever från 252 klasser deltagit. De har tillsammans fått ihop 1 173 490 poäng.

- Det ger ett genomsnitt på 173,1 poäng per elev.

En siffra som räknat bara i skidåkning skulle motsvara drygt 17 mil skidor per elev under de fem veckor motionstävlingen pågår. Ett imponerande resultat.

Sett till hela Ångermanland var det Örnsköldsviks kommun som låg i särklass bäst till. Klasser från Solbergsskolan vann såväl på lågstadiet som på mellanstadiet.

Även silver och brons hamnade hos Örnsköldsviksskolor. På lågstadiet togs de två andra medaljerna av klasser på Idbyskolan. Silvret för mellanstadiet hamnade hos Björnaskolan och brons blev det för Änget.

De klasser som fått medalj kan förutom äran även glädja sig över penningpriser som säkert kommer till nytta till exempel vid skolresor och utflykter. Eller varför inte till att köpa in idrottsutrustning?

Prissumman för mellanstadiet fördelas med 500, 300 och 200 kronor på de tre medaljörerna. På lågstadiet och förskoleklasserna är summan 300, 200 och 100 kronor.

- Dessutom får de bästa klasserna i kommunen en pokal.

anders lidén

0612-77 17 60

anders.liden@tidningen.to

Resultat:

Lågstadiet:1. Docksta förskola och lågstadium 3, 2. Skarpåkerskolan 3A, 3. Skarpåkerskolan 3 B.

Mellanstadiet:1. Dockstaskolan 5 A, 2. Torromskolan 4, 3. Dockstaskolan 4 A.

Mer läsning

Annons