Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dockstadagen firar 35 år: "Det är kul att det överlever"

Under den 35:e upplagan av Dockstadagen kommer det säljas allt ifrån popcorn till tennsmide. Arrangörerna hoppas på många besökare till lördagens tillställning.

Annons

I år kommer det 55 finnas knallar längs Dockstavägen. Vissa är stammisar som har varit med ifrån början och andra är helt nya. Det är föreningen 22:ans vänner som är arrangörer och Ulf Duvemyr och Magnus Skoglund är två av tre ansvariga. De jobbar ideellt med evenemanget.

– Det är kul att det överlever. Det bästa är alla glada människor som kommer. Det är en så mysig stämning och roligt att få slänga käft med knallarna år efter år, säger Magnus Skoglund.

Magnus Skoglund, en av arrangörerna, ser med glädje fram emot Dockstadagen.

Arrangörerna strävar efter ett brett utbud. Ingen ska sälja samma sak som någon annan. De har tvingats neka några på grund av att produkterna i fråga redan var upptagna.

– Vi vill att folk ska få bra försäljning, vilket också fungerar. Ryktet har spridit sig till andra knallare, det kommer fler och fler varje år, säger Magnus Skoglund.

– Men vi vill behålla känslan av att det är en familjemarknad. En gemytlig bymarknad, säger Ulf Duvemyr.

På lördag är det dags och Dockstadagen pågår mellan tio och fyra. Nytt för i år är att det mitt på dagen är öppen scen där vem som helst får uppträda. Förutom det bjuds det i vanlig ordning på livemusik och det går att köpa lotter med hemliga lådor som pris.

Mer läsning

Annons