Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Diger brottslista ledde till tio månaders fängelse

Annons
Diger brottslista ledde till tio månaders fängelse

Tio månaders fängelse blev domen för en 30-årig man från Kramfors kommun som gjort sig skyldig till bland annat hot, misshandel och våld mot tjänsteman samt detsamma mot släktingar.

Den 12 november dömdes 30-åringen till ett sex månader långt fängelsestraff. I februari frigavs han villkorligt, men har redan innan han suttit av det förra straffet alltså dömts till ett nytt.

Mannen, som är välkänd i poliskretsar, har den här gången gjort sig skyldig till bland annat hot, försök till våld och våld mot tjänsteman. Vid ett tillfälle spottade han en polistjänsteman i ansiktet, något som medförde stor oro för polisen då 30-åringen lider av hepatit.

Den dömde har även misshandlat och hotat sin syster och svåger, bland annat genom att uttala dödshot och ta strupgrepp. Hotelser har även uttalas om att smitta systern med sjukdom via en spruta.

Narkotikabrott, stöld, snatteri och olovlig körning är andra exempel ur brottslistan.

30-åringen har sedan 4 april suttit såväl häktad som anhållen i väntan på dom.

Ångermanlands tingsrätt gör bedömningen att med hänsyn av att mannen snabbt efter den villkorliga frigivningen återfallit i brott av samma art som han tidigare dömts för kan ingen annan påföljd än fängelse komma ifråga. Med hänsyn till att mannen återfallit i likartad brottslighet under prövotiden förverkas den villkorliga friheten. Vidare ska han utge skadestånd till ett flertal av målsägarna.

ann-cathrin granbäck

Mer läsning

Annons