Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det lackar mot en vit jul

Annons
Det lackar mot en vit jul

Visst verkar det bli en vit jul också i år. Och det inte bara för att snön äntligen kom i går.

Kylan ska nu hålla i sig ända in i nästa vecka. Vill det sig väl kan vi till och med förvänta oss snöfall under själva julaftonen, som också kan bli ganska kylig. Det visar de senaste prognoserna.

Det brukar vara samma sak varje år. Veckorna före jul ser det ofta lika illa ut, lite slask som sedan snabbt smälter bort eller förvandlas till blixthalka. Så kommer ändå snön i sista stund. Det är faktiskt många år sedan vi inte hade en vit jul.

Gårdagens snöfall ska förhoppningsvis fortsätta i ett par dagar och än dröjer det ett tag till vi fått nog. Fråga slalombackarnas ägare till exempel, där är en tidig snöpremiär under jullovet alltid ett ekonomiskt lyft.

Lite mindre fordringar har Matilda Edström i Kramfors. Hon nöjer sig med att snön lagt sig så mycket att det går att forma riktigt fina snöänglar. Det fanns knappt en fläck på gräsmattan vid förskolan där man inte hittade spår av härlig vinterlek.

- Vi har gjort massor av snöängar i dag. Åsså har vi byggt en snölykta, men den gick sönder när vi skulle tända lyktan till mellanmålen, rapporterar Matilda från vinterns rike.

anders lidén

0612-77 17 60

anders.liden@tidningen.to

Snöängel.

Matilda Edström hör till de som njuter över att snön nu kommit.

foto: arne henriksson

Mer läsning

Annons