Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatterade nya äldreboenden

/
  • Micael Melander ville inte utlova någon tidpunkt för ett bygge av äldreboende i Höga kusten.

När kan det bli aktuellt att Kramfors kommun gör en satsning på äldreboende i Höga kusten? Bertil Böhlin (C) ville få svar på frågan vid måndagskvällens kommunfullmäktige.

Annons

Oppositionsrådet var dock inte nöjd med vad han fick höra från majoritetens företrädare.

– Jag har fått ett bra och otydligt besked, de givna löftena är ingenting värda, sade Bertil Böhlin.

Bakgrunden till debatten var den interpellation Bertil Böhlin hade ställt till ordförande i bistånds-, arbetsmarknads- och socialservicenämnden Jonne Norlin (S). Interpellationen, eller frågan, avslutades med ett antal frågor kring äldreboenden i kommunen:

"Signalerna från dig och Micael Melander är att nästa stora bygge ska bli i Höga kusten! Vad kommer att hända nu? Tänker du som ledande politiker hålla det löftet? Hur ser det i så fall ut planeringsmässigt?".

Jonne Norlin höll en dörr öppen för att det kanske kunde finnas en möjlighet till satsning i Ullånger i slutet av nästa mandatperiod.

– Om det då finns medel ska jag föreslå en utbyggnad på Sundsbrolund.

Kommunalrådet Micael Melander (S) ville inte gå in på tidpunkter.

– Det finns både boende för äldre och skolor som behöver rustas upp och man vill ha nya fräscha idrottsanläggningar. Men vår ekonomi tillåter inte att vi gör allt fort. Därför tänker jag inte heller lova något datum. Det är oansvarigt att börja bygga om man inte har pengarna.

Bertil Böhlin framhöll att det är ont om platser inom äldreomsorgen i Höga kusten och att detta skapar oro. Han menade att det därför behövs besked om vad som planeras.

– Men svaren här har inte innehållit några löften.

Jonne Norlin höll med om att trycket på Sundbrolund är hårt, men att utbyggnad av äldreboenden måste ske efter en väldigt långsiktig planering.

– När vi en dag har pengarna måste vi se vilka behov det finns om 30 år.

Mer läsning

Annons