Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De här trädgårdarna kan du besöka i Ångermanland under Tusen trädgårdar

Tusen Trädgårdar är en landsomfattande trädgårdshändelse. Trädgårdar runtom i landet öpnnar upp för besökare den 3:e juli. Det här är trädgårdarna som håller öppet i Ångermanland.

Annons

Villa Skogs-Ås, Skog

En privat trädgård under uppbyggnad som inriktar sig på rosor, pioner, alunrot och funkior.

Honungscaféet, Noraström

Cirka en mil norr om Höga kusten bron, en kilometer från kyrkan i Torrom ligger Honungscafét. Trädgården är med i Tusen trädgårdar, men håller även öppet mellan 1:a till 30:e juli, 11-16. En trädgård med stora perenner, köksland, sommarblommor, park och damm. På området håller man ankor och höns. Man har även honungsbin som gett caféet sitt namn.

Arnäs Trädgårdsförening, Arnäsvall

Ligger strax vid Arnäs kyrka. Trädgården håller under arrangemanget pelargonuställning mellan klockan 12 och 15. Den intresserade har även möjlighet att höra föreläsning med Lena Berglund från Svenska pelargonsällskapet mellan 13.30 och 14.30. Det kommer även vara trädgårdsloppis. Arrangemanget är ett samarbete med Ravesta Trädgård som ligger alldeles i närheten och som håller öppet under hela dagen.

Bergströms Trädgård på Strömsön, Örnsköldsvik

På Strömsön intill en liten vik i norr ligger Karin och Lars Åke Bergströms visningsträdgård. En variationsrik trädgård med allt ifrån lingonris och nyttoväxter till kaktus, orkidéer och palmer. Det speciella med trädgården är just dess havsvikssläge som sätter prägel på trädgården.

Bredviks Trädgård, Nordmaling

En privat trädgård med särskilt fokus på perenner, köksväxter och bär. Trägdården är cirka 4000 kvadramter stor och här hittar besökaren flera sorters annueller, perenner, buskar och träd samt en stor köksträdgård med bär och grönsaker. På området finns även växthus med olika sorters tomat och gurka samt paprika och basilika.

Mer läsning

Annons