Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De bygger sin egen lekplats

/

Förra veckan revs lekplatsen i kvarteret Sjöboren i Bollstabruk, till barns och föräldrars besvikelse. Men nu tänker de själva bygga en ny lekplats.

Annons

Allehanda.se berättade i måndags om rivningen i korsningen Vikingavägen/Lekvägen. En namninsamling för att kommunen skulle ersätta den rivna lekplatsen med en ny gav snabbt drygt 90 underskrifter.

Men nu satsar familjerna i kvarteret på en ny strategi.

– Vi har fått veta att rivningen var planerad sedan länge och känner att det inte är meningsfullt att kämpa emot. I stället vill vi blicka framåt och på egen hand bygga en ny lekplats, gärna i en dialog med kommunen, säger föräldern Jan Lötberg.

På fredag nästa vecka ska intresserade träffas för att diskutera planerna. Tanken är att med egna insatser och stöd från lokala företag förverkliga idéerna.

– Vi hoppas att kommunen vill sälja tomten där lekplatsen stod till oss för en krona. Kanske har de också begagnad lekplatsutrustning som vi kan få ta över. På området skulle vi också kunna ha en grillplats och bordsbänkar så att det blev en samlingsplats för alla i kvarteret. Får vi inte köpa kan vi tänka oss att ha lekplatsen på någon av våra egna tomter.

Mer läsning

Annons