Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

David är en av vinnarna vid årets Musik Direkt

Annons
David är en av vinnarna vid årets Musik Direkt

Dragspelaren David Wahlén var en av vinnarna vid riksfinalen i tävlingen Musik Direkt som avgjordes i Östersund i helgen. Han vann årets kammarmusikpris och får i sommar spela både på Musik vid Kattegatt i Varberg och Virserums musikdagar.David Wahlén representerade visserligen Jämtland vid finalen. Men han studerar på Ådalsskolan i Kramfors och har Jörgen Sundequist som lärare.

"Med virtuost spel och stor musikalisk mognad lockar denne musikant fram stormar, impressionistiska landskap och pulserande dansrytmer ur sitt instrument. Allt självklart presenterat med charmig lokal färg och verkligt drag." Sp motiverade juryn att priset gick just till David.

Västernorrland representerades i år av The Scramblers från Noraström. Bandet, som under året har haft stora framgångar i andra sammanhang, fick dock åka hem lottlösa den här gången.

Musik Direkt är en musiktävling för ungdomar och arrangeras av Rikskonserter i samarbete med landets länsmusikstiftelser. I år hölls tävlingen för 19:e gången och sammanlagt 23 grupper och solister, från Luleå i norr till Lund i söder, deltog.

Margareta Cronquist

Fakta/Årets pristagare

Stora turnépriset:

skabandet Scaramanga från Hudiksvall, hiphoparna Vacatierra från Kungälv, popbandet Vanessa från Södertälje och singer/songwritern Hedda från Östersund.

Music Crossroads-priset:

hiphopkollektivet Galen Rekvisita från Lund.

Kammarmusikpriset:

David Wahlén från Jämtland.

Jazzpriset: Sebastian Bergström Quartet från Norrköping.

Singer/songwriterpriset:

Angelina Lund från Lund.

Rockpriser:

Mozkovitch från Dalarna och Coconut Crash-Helmet från Västerås.

Mer läsning

Annons