Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dåligt skyltat vidbroarbete på Sandöbron

Annons
Dåligt skyltat vid

broarbete på Sandöbron

Framkomligheten på Sandöbron är begränsad just nu.

Men det har varit lite sig och så med skyltningen.

Detta har ett par lastbilschaufför fått erfara. De fick helt enkelt backa och krångla sig tillbaka igen när de kommit fram till bron.

I förra veckan satts en stålportal upp som hindrar fordon tyngre än 3.5 ton och högre än 2,2 meter att köra över bron. Samtidigt stängdes ena vägbanan.

Det innebär att inga tyngre lastbilar inte längre går kan köra över bron. Inte ens husvagnar kan ta sig över. Undantagna är bussar med dispens. En särskild fil har ordnats för den trafiken. En bom spärrar filen men den kan öppnas via sändare i de berörda bussarna.

Men det finns fordon som är lättare än 3,5 ton men högre än 2,2 meter. Den trafiken får emellertid ingen information om den nya höjdbegränsningen förrän de är framme vid brofästet,

- Det är väldigt krångligt att backa och ta sig tillbaka. Dessutom förlorar man tid, berättar en företagare som varit i kontakt med Tidningen.

Det ska enligt planerna stå skyltar redan ute vid E4 som informerar om förändringen.

- Jag vet att skyltarna är klara och jag trodde att de var uppsatta. Det här ska jag kontrollera, berättar projektledare Göran Dahlin från Vägverket region mitt.

jörgen sundin

0612-771761

jorgen.sundin@tidningen.to

Mer läsning

Annons