Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dåligt med plogjobb för åkarna

Annons
Dåligt med plogjobb för åkarna

Den snöfattiga vintern har gjort många åkare bekymrade. När snön uteblir så blir det heller ingen snöröjning.

- Snöröjningen är en stor del av verksamheten vintertid, säger Leif Bergström, vd på Kustfraktarna i Kramfors.

Men det man förlorar på gungorna får man ta igen på karusellen. Vintervädret hittills har inneburit halka, halka och åter halka. Det ger i alla fall jobb med sandningen.

- Ofta är det samma entreprenörer som sköter sandningen också. Men det ger inte riktigt lika bra betalt. Vad plogningen beträffar så ska snön också forslas bort, påpekar Bergström.

Trots att det begränsade snöandet sparar pengar åt kommunen är inte heller gatukontorets chef Bernt Jonsson riktigt nöjd.

- Sandningen är i och för sig något billigare än snörröjningen. Men det här vädret gör att avloppstrummor fryser och vi får en del andra problem. Jag skulle helst se en normal vinter. Det är bäst för oss, säger han.

En åkare kan naturligtvis inte stå och falla med snöröjningen.

Just nu har för övrigt Kustfrakts åkare extra mycket jobb sedan Skanska tog över Vägverkets vägunderhåll i Kramfors. Skanska har i sin tur lagt ut jobb på entreprenad och det är Kustfrakts åkare som fått dem.

- Vi har skrivit på ett sexårsavtal med Skanska och det betyder mycket för oss. Det här är den första vintern och i tisdags hade vi inte en ledig bil. Alla var ute och sandade och saltade, berättar Bergström.

jörgen sundin

0612-771761

jorgen.sundin@tidningen.to

Mer läsning

Annons