Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagsföreställningar lockar pensionärer

/
  • Ulf Norlén och Ralf Lundqvist tycker att det är jätteroligt med succén med seniorbio i Kramfors.
  • Mikaela Larsson har fullt upp med biljettförsäljningen till seniorbion.

Seniorbio gör succé i Kramfors. Under torsdagseftermiddagen kom över hundra pensionärer till bion vid torget för att se "Mig äger ingen".

Annons

Klyschan om kön som ringlar sig lång är alltså helt relevant. Höstens tre bioföreställningar för seniorer har för varje gång lockat en allt större publik.

– Ändå har vi inte marknadsfört oss, säger Ralf Lundqvist, ordförande i föreningen Aktiva seniorer som tog initiativet till satsningen.

Det var styrelseledamoten Ulf Norlén som fick idén.

– Jag hörde om att man hade gjort något sådant här i södra Sverige.

Rino Westberg som driver bion kontaktades och han nappade på förslaget om seniorbio dagtid. Det beslöts att genomföra ett test med tre föreställningar, då det helst borde komma 50 besökare per gång.

Det har sedan körts föreställningar en torsdag i slutet av varje månad. Första filmen var "Monica Z" då dryga 60-talet personer bänkade sig i salongen. Sedan till "Skumtimmen" löste 80 biljett och nu när "Mig äger ingen" visades kom det klart över hundra personer.

Biobesökarna har huvudsakligen kommit från olika delar av Kramfors kommun. Men dagföreställningarna är inte bara öppna för pensionärer, alla som vill får se filmerna.

– Men främst är det nog pensionärer som kanske drar sig för att ge sig i väg kvällstid som vill gå på dagen. Många yngre har ju svårt att komma loss då, säger Ulf Norlén.

Efter den framgångrika starten planeras redan för en fortsättning med seniorbio till våren. Den 16 januari ska "Hundraåringen" med Robert Gustavsson visas dagtid. Ytterligare föreställningar kommer att presenteras senare. Ralf Lundqvist menar att satsningen på bio är helt i linje med Aktiva seniorers motto.

– Det är "Att ha roligt är en allvarlig fråga", säger han och skrattar.

Mer läsning

Annons