Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cecilia Torudds prästänka lockade till många skratt

Annons
Cecilia Torudds prästänka lockade till många skratt

I lördags kväll slog Mariebergsgården upp sina portar för Teater Västernorrland och pjäsen "Kunde prästänkan så kan väl du". Komedin, skriven av Cecilia Torudd, lockade den stora publiken till många skratt.

Mariebergs kulturförening har genom åren varit en flitig teaterarrangör och har kunnat bjuda befolkningen kring Bjärtrå och Lugnvik ett stadigt teaterutbud.

Även om amatörteatergruppen numera ligger på is, finns fortfarande ett stort publikintresse och det märktes tydligt när man i lördags gästades av Teater Västernorrland med pjäsen "Kunde prästänkan så kan väl du".

Mariebergsgården var fylld till bristningsgränsen. Pjäsen, som för tillfället är på turné i regionen, handlar om tre medelålders kvinnor på fjällvandring och tar på ett lustfyllt och intensivt sätt upp funderingar kring hur det är att bli gammal och hur kroppen förändras med åren. Det genomgripande temat var klimakteriet.

Pjäsen är skriven av Cecilia Torudd och har sedan den kom till i början av 90-talet spelats flitigt på många scener över hela landet. Cecilia Torudd, som är mest känd som tecknare till serien "Ensamma mamman", skriver oftast om kvinnor och deras relationer till omgivningen. Pjäsen i lördags var inget undantag.

Här behandlades allt från rynkkräm till makar som sover framför TV:n. Publikens reaktioner var blandade men de flesta tycktes känna igen sig i kvinnornas bekymmer och skrattsalvorna ljöd rikligt i det gamla föreningshuset.

Tidigare på morgonen hade Mariebergs kulturförening sitt årsmöte och efter föreställningen såldes mat och dryck till de som ville stanna och avslutade på det sättet en heldag i kulturens tecken.

erik de vahl

Mer läsning

Annons