Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygglov för nya idrottsplatsen

Nu har ännu ett steg mot en ny idrottsplats i Kramfors tagits. Miljö- och byggnämnden har gett bygglov för nya läktare och de andra anpassningarna.

Annons

Enligt nämnden är området att betrakta som parkmark i detaljplanen . Förändringarna anses ur den aspekten vara små och förenliga med detaljplanens syfte.

Det handlar bland annat om att bygga en ny läktare, ny entré, nya parkeringar, samt flytt av fotbollsplan och tävlingsbanor.

Berörda grannar till idrottsplatsen har haft möjlighet att komma in med yttranden, vilket man också gjort. Bland annat har det funnits synpunkter på den nya läktarens storlek, höjd och placering.

Från tekniska kontorets sida har man enligt nämnden bemött dessa synpunkter genom att delvis förändra läktarens utformning. Det gäller dels läktarens storlek, dels hur den konstrueras.

Tanken nu är att den ska byggas så att baksidan hålls öppen, alternativt görs av genomskinligt material, för att inte skymma utsikten.

Nuvarande idrottsplats invigdes redan 1936. Den ombyggnad som nu ska genomföras beräknas som vi berättat tidigare kosta 24 miljoner kronor och är en förenkling av de ursprungliga ombyggnadsplanerna på 54 miljoner kronor. Byggstart är planerad nästa sommar.

Mer läsning

Annons