Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byberg & Nordins nya storaffär: Utökar med bussbolag i Örebro

Nordingråföretaget Byberg & Nordin fortsätter expandera. På fredagen blev ännu en affär klar, då Björks & Byberg, som i huvudsak ägs av Byberg & Nordin, köper Örebrobaserade Lindbergs Buss.

Annons

Tomas Byberg är vd för Nordingråbaserade Byberg & Nordin.

Det skriver branschtidningen Bussmagasinet. Affären beskrivs som en storaffär i bussbranschen och innebär att Björks & Byberg utökar till cirka 900 fordon och drygt 1 700 medarbetare, skriver tidningen. Från Lindbergs buss kommer drygt 100 fordon och 150 medarbetare som kör beställningstrafik, expressbusstrafik, servicetrafik och skolskjutsar.

Läs också: "Mentalt är vi ett familjeföretag"

Björks & Byberg ägs förutom av Byberg & Nordin Busstrafik också av Alan Björk, Gottne Invest och MB Smart Solutions.

– Den här affären känns väldigt bra för oss. Lindbergs har ett mycket gott rykte och vi tycker att deras verksamhet och stationering passar oss bra. Då Patrick ville sälja kändes det naturligt för oss att ta över. Vi är redan starka i regionen och detta stärker vårt erbjudande ytterligare, säger Alan Björk, delägare och vd i bolaget, till Bussmagasinet.

Läs också: Byberg och Nordin växer mest

Nordingråföretaget Byberg & Nordin har växt rejält de senaste åren och företagets område sträcker sig från Arvidsjaur i norr till Finspång i söder. Redan 2014 rapporterade vi om att Byberg & Nordin femdubblat sin omsättning på några år och tagit platsen som den största privatägda busskoncernen i landet. I april i år köpte de Ceris Resor. Ett år tidigare vann Björks & Byberg en upphandling för kollektivtrafik i Dalarna, värd över 2 miljarder kronor.

I Västernorrland har Byberg & Nordin cirka 250 fordon och över 300 anställda och driver i princip all länstrafik i samarbete med Din Tur. De äger också exempelvis Buss och Taxilogistik, som samordnar all ersättningstrafik för SJ i hela landet.

– Vi känner oss inte annorlunda nu än när vi hade sju bussar, har vd Tomas Byberg tidigare sagt i en intervju med Allehanda.

Läs också: Byberg & Nordin nomineras till prestigefyllt pris för sitt miljöarbete: "Nu utökar vi satsningen"

Mer läsning

Annons