Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Butiksdöden breder ut sig i Kramfors

Annons
Butiksdöden breder ut sig i Kramfors

Ännu en matvaruaffär i konkurs

Efter 22 år som Nordingrås lokala ICA-handlare har Kent och Yvonne Sjölén tvingats begära Nordingråhallen AB i konkurs.

- Det går tyvärr inte längre. Den hyra vi betalar äter upp vinsten.

Servicen i de mindre samhällena i Kramfors kommun fortsätter att försämras. Avfolkningen leder till att många mindre affärer inte längre är lönsamma och ägarna tvingas därmed att slå igen verksamheten.

Kent och Yvonne Sjölén har i 22 år drivit Nordingrås enda matvaruaffär. Antalet anställda uppgår till sex; två heltidstjänster och fyra deltidsanställda. Alla anställda är nu uppsagda, men arbetar vidare under konkursförvaltaren Alf Bolin.

- Affären kommer att var öppen på eftermiddagarna till dess att varorna är slut eller någon annan visat sig intresserad av att driva företaget vidare, säger Kent Sjölén.

Sommarhalvåret och semestertider har inneburit högsäsong för paret Sjölén eftersom Nordingrås invånarantal då mångfaldigas i och med fritidsboende och turister.

- Det fasta invånarantalet har dock minskat drastiskt i Nordingrå de senaste tio åren. Kundunderlaget har decimerats, men tyvärr ligger hyran vi betalar till ICA kvar på samma nivå och det klarar vi inte, säger Kent Sjölén.

- Jag hoppas att det här ska vara en väckarklocka för folk i trakten. Det går inte att handla på andra orter och samtidigt ha kvar den lokala matvaruaffären.

ann-cathrin granbäck

0612-77 17 62

ann-cathrin.granback@tidningen.toObestånd.

Nordingråhallen har försatts i konkurs. Konkursförvaltaren håller nu affären öppen under viss tid varje dag till dess att varorna är slut eller någon annan visar sig villig att ta över verksamheten.

foto: ann-cathrin granbäck

Mer läsning

Annons