Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bungy pump-stav till Örnsköldsvik

/

Tillverkningen av Bungy Pump-staven flyttar från Kramfors till Örnsköldsvik. Därmed förlorar Samhalls Kramforsenhet sin största produkt. Men inga arbetstillfällen försvinner.

Annons

Det är Lena Frejlins företag Sports Progress International som låter tillverka och sälja gångstaven Bungy Pump. I tre år har själva produktionen av staven varit utlagd till Samhall i Kramfors.

– Hon plockar nu hem tillverkningen till Örnsköldsvik på grund av arbetsbrist vid hennes andra företag Composite-Teknik. Jag har förståelse för det, vi hade nog resonerat på samma sätt om situationen varit den omvända, säger Ola Karlsson, distriktschef för Samhall Västernorrland.

Det arbetar ett 30-tal personer vid Samhall i Kramfors. Beroende på efterfrågan av Bungy Pump-stavarna har allt från hela arbetsstyrkan till ett tiotal personer varit engagerad i tillverkningen. Det är alltså företagets enskilt största produkt som nu försvinner.

Ola Karlsson förklarar att detta inte påverkar bemanningen vid Samhall Kramfors.

– Vi säger aldrig upp folk på grund av arbetsbrist. Nu ska vi i stället hitta nya göromål som ersättning till Bungy Pump.

Han betonar att uppdragsgivaren varit nöjd med både kvalité och annat i samband med tillverkningen. Det har också varit bra fart på tillverkningen med 50 000 par stavar årligen under 2012 och 2013.

Tillverkningen i Kramfors avslutas efter det första kvartalet i år. Man fortsätter med de jobb man har på uppdrag av Elpress. Samtidigt har Samhall Kramfors relativt nyligen inlett en tillverkning av knäskyddet Kneefree. En satsning som Tidningen Ångermanland berättade om förra månaden.

– Sedan jobbar vi med att hitta nya göromål. Det är något vi gör hela tiden, men som nu ytterligare aktualiserats sedan vi fick veta att stavtillverkingen försvinner, säger Ola Karlsson.

Bungypump-staven togs fram i Kramfors av bland andra den ideella föreningen Innovationsdalen och presenterades våren 2008.

Mer läsning

Annons