Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brister i truckförarnas arbetsmiljö

Annons
Brister i truckförarnas arbetsmiljö

Arbetsmiljöinspektionen kräver åtgärder i Väja

Bullernivån i truckhytterna hos Frantschach i Väja är för hög och måste därför åtgärdas. Det kräver Arbetsmiljöinspektionen.

Det var den 21 mars som Arbetsmiljöinspektionen granskade de truckar som tillhör företaget Truck och Maskin i Örnsköldsvik AB och som utför entreprenadstjänster åt Dynäsfabriken. Besöket gällde bara inspektion av truckarna och dess innehåll.

Enligt truckförarna är bullernivån i hytterna besvärande hög. Företaget åläggs därför att utföra bullermätningar i hytterna. Dessa mätningar ska sedan ligga till grund för eventuella åtgärder och personlig skyddsutrustning.

Även luftkvalitén i förarhytterna kritiserades av truckförarna. Besvär i form av huvudvärk och illamående förekommer. Detta som ett resultat av att förorenad luft kommer in i hytterna. Något som kan bero på luftintagets nuvarande placering. Därför ska luftintagen flyttas till annan och mer lämplig plats.

Det visade sig också att vissa truckar saknar tydlig märkning vad gäller lastkapacitet och montering av tillhörande aggregat. Dessutom saknas tidsplan för föreslagen handlingsplan för att åtgärda truckarnas brister. Arbetsmiljöinspektionen ställer därför som krav att en tidplan för åtgärdande av bristerna upprättas.

sten engblom

0612-77 17 63

sten.engblom@tidningen.to

Mer läsning

Annons