Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollstaelever bjuder på bildkonst

Annons
Bollstaelever bjuder på bildkonst

Trångt vid skolans vernissage

Trångt och trivsamt var det i tisdags på biblioteket i Bollsta när det åter var dags att inviga skolans årliga bildutställning. Vernissagen inleddes med att Kulturskolans blåselever framförde några väl valda låtar.

Bild är inte enbart ett särskilt ämne i skolan, utan ett uttrycksmedel som går att integrera i de flesta ämnen. Bollstaskolan har den senaste tiden lagt tonvikt och energi på konst och eget skapande. Ett arbete som nu resulterat i en utställning.

Under vernissaget, som öppnades med några ord signerade biblioteksföreståndaren Svea Larsson, bjöds besökarna på musik framförd av Kulturskolans elever. Elin Norwall, Jonas Wiklund och Daniel Agrell spelade under ledning av Christer Löfgren såväl Blinka lilla stjärna som en lite tyngre blues.

Därefter tog hela klass 3, som tillsammans bildar en blåsorkester, över föreställningen i och med att de på ett förnämligt sätt trakterade sina instrument i Köp varm korv, Valpen min och Till Paris. Ledarna Lars Wiborgh och Ingermar Forslund har tryggat återväxten för paradorkestern, det gick att fastslå när barnen spelade marschen Som soldater tåga vi.

Därmed var utställningen öppnad och många föräldar, släktingar och yngre syskon tog tillfället i akt att titta på de många teckningarna och målningarna, som färgglada, påhittiga, roliga, vackra hänger klassvis runt om i biblioteket. Många klasser har arbetat med teman, till exempel Astrid Lindgren, geografiska landskap, påsken och blommor.

Bollstaskolans bildutställning kommer att vara öppen under bibliotekstid fram till 3 maj.

ann-cathrin granbäck

0612-77 17 62

ann-cathrin.granback@tidningen.to1 Blommor.

Eftersom Tobias Henriksson, klass 6, kommer från den nedlagda skolan i Kyrkdal var det var första gången han fick vara med om bildutställningen. Klasskompisen Marielle Oikari har dock mångårig vana av.

- Vi har jobbat mycket och det är kul att visa vad vi gjort.

foto: ann-cathrin granbäck

2 André Sohlin och Josefin Vigren i trean visar upp sin gemensamma teckning.

3 Publiken hade det inte alltför lätt när de skulle gissa vilka instrument som ingår i orkesterklassens uppsättning.

4 Carina Lundqvist, klass 4, har porträtterat Madicken och Lisabeth.

Mer läsning

Annons