Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boktips non-stop och läsning i växthuset

Annons
Boktips non-stop och läsning i växthuset

Världsbokdagen i Kramfors bjöd på varierat utbud

Världsbokdagens dag firades igår över hela världen. I Kramfors stod kommuninvånarna själva för delgivandet av boktips, läsupplevelser och tankar om litteratur.

För varje år verkar det som om Världsbokdagen, som ibland även kallas bokens och rosens dag, blir allt större. På många håll i Sverige bjuder biblioteken in en känd författare som talare. Något sådant medger dock inte budgeten i Kramfors, men biblioteket löste det hela på ett smått genialiskt sätt.

Under en halv dag gav kända och mindre kända Kramforsprofiler boktips non-stop på huvudbiblioteket.

Några av dem var frilansjournalisten Anette Lundkvist som talade om hur det kom sig att hon skrev en bok. Naturligtvis delgav hon även åhörarna en hel del tips om god litteratur. Läraren Håkan Bruman berättade om Lennart Koskinen, Mats Pettersson om Flann O´Brien och Agneta Sjöberg tog upp författaren som under dagen gästade Härnösand - Håkan Nesser.

Även yngre bokslukare var representerade i Andreas Kjellin som talade allmänt om böckernas kraft och Linn Hagström som kåserade runt Antoine de Saint-Exupérys klassiker Lille prinsen.

Vid Tidningens besök på biblioteket var det kommunalrådet Jan Johanssons tur att stå på podiet. Han berättade bland annat att det i hans uppväxttid endast fanns en bok i familjens bokhylla. Något han senare kompenserade genom att i ungdomen gå med i en bokklubb.

Mer läsning

Annons