Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blöt midsommar vid fäbodarna

Annons
Blöt midsommar vid fäbodarna

Varje midsommar är det traditionellt firande vid Mäja Fäbodar utanför Ullånger. I år var det lite si och så med vädret. Det var lite småkallt och bitvis även regnigt. Men midsommarfirande blev det naturligtvis ändå.

Redan tidigt på morgonen fanns ett 15-tal medlemmar från hembygdsföreningen på plats för att gå igenom dagen och fördela arbetsuppgifter.

- Vi samlas alltid på morgonen och äter en bryta med jordgubbssylt innan vi sätter i gång och arbetar, berättar föreningens ordförande Christer Nilsson.

Det kom inte lika mycket folk som vanligt, men det var gott om besökare ändå. De fick ta del av tipsrunda, pilkastning, försäljning av tunnbröd, fikabröd, smörgåsar, kaffe med mera. Där fanns också chokladhjul, tombola och skattlåda.

- Vi ordnar en familjefest. Ett midsommarfirande där barnen trivs, säger Christer Nilsson.

Firandet äger rum mitt på dagen så den som vil dra vidare på andra festligheter under kvällen har tid att göra det.

Naturligtvis restes också majstången. Barnen på plats, det fanns ganska många, fick hjälpas åt och bära ner stången till dansbanan där den restes. Där tog Jonte Westin och Leon Viberg, dragspel respektive gitarr, över och ledde dansen kring stången. För de barn som deltog i dansen var det inga problem att hålla värmen.

För Ullångers Hembygdsförening var det här upptakten på en hektisk sommar. Den 3 juli är det dags för den numera traditionella kakfesten på hembygdsgården. Där bjuds det på mellan 40 - 50 olika sorters kakor. Den 10:e och 17:e juli en det Scensommar.

jörgen sundin

0612-771761

jorgen.sundin@tidningen.to

Mer läsning

Annons