Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BKU backar tio miljoner

BKU-nämnden i Kramfors går mot ett minusresultat på närmare tio miljoner kronor i år.
För kommunförvaltningen som helhet pekar det mot 4,5 miljoner bättre än budget.

Annons

Delårsbokslutet för kommunen per 31 augusti är klart. Mest negativt är att barn-, kultur- och utbildningsnämnden i prognosen för helåret backar med 9,7 miljoner kronor mot budget.

BKU-nämnden ska den 10 oktober presentera en handlingsplan till kommunstyrelsen för hur man ska få ekonomin i balans.

– Främst handlar det om 2014. Men även att hämta ikapp 2013 så långt som möjligt, även om det nog blir svårt att helt hamna inom budgetramen. Det har varit en stor omställning för BKU efter den utdragna skolhusprocessen, säger kommunalrådet Micael Melander (S).

Prognosen för bistånds-, arbetsmarknads- och sociala servicenämnden säger att året slutar med minus 811 000 kronor. Främst tynger placeringar av unga på HVB- och familjehem.

Kommunstyrelsens verksamheter verkar sluta på minus 650 000 kronor, bland annat på grund av ökade kostnader för kollektivtrafiken.

Med plus 100 000 kronor för miljö- och byggnämnden blir budgetunderskottet 11,1 miljoner för de kommunala förvaltningarna. Siffran krymper till minus 8,2 miljoner då finansförvaltningen med kommungemensamma kostnader går bättre än väntat, bland annat för att löneökningarna inte blev så stora.

I bokslutet ingår också bland annat pengar från Afa Försäkring, skatter, statsbidrag och finansiella kostnader. Med jämförelsestörande poster tros kommunen nå ett resultat på runt 14-15 miljoner, eller omkring 4,5 miljon bättre än det budgeterade överskottet på 10 miljoner.

Mer läsning

Annons