Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berättarkväll på Forseds hembygdsgård

/

Torsdag den 7 juli inleddes sommarens berättarkvällar på Forseds hembygdsgård. Ordförande Per-Urban Gradin hälsade de cirka 60 besökarna välkomna.

Annons

Kvällens tema var ”Vem ska rädda landsbygden?". Traditionsenligt fick vi höra Linda & Robban framföra sin egenhändigt skrivna countrymusik. De är, tillsammans med sitt band Crash´n Recovery, Ovanmons stolthet med diverse utmärkelser som de fått för sin fantastiska musik.

Därefter var det så dags för Anders Åberg att i den vackra miljön ta till orda. Han började med att uttrycka sin uppskattning för countrymusiken och berättade om flera stora countrystjärnor som han har träffat.

Därefter kom han in på sin passion för landsbygden i allmänhet och Mannaminne i synnerhet, men berörde även de utsmyckningar han gjort runt om i världen, bland annat i San Fransisco. När han berättade om hur svårt det är att få gehör hos byråkraterna för idéer använde han sig av ett uttryck som fastnade: ”Trots dumskallar, nej-sägare och byråkrater så finns det politiker att tro på”.

Vårt eget kommunalråd Jan Sahlén räknade han med som en av dom som man kan tro på. Åberg berättade på sitt enkla, charmiga sätt olika anekdoter ur sitt och hustrun Barbros liv. Han undrade hur ”två små krabater på Mannaminne kan ses som ett hot” och varför man inte kan se det positiva och i stället för att försöka lägga krokben ge ett berömmande ord.

Ytterlännäs hembygdsförening bjuder in till berättarkvällar tre torsdagar till med intressanta ämnen och lokal underhållning. Kvällarna är gratis men man kan stödja föreningen genom att köpa gott fika och lotter.

Monica Gradin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons