Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Babelsberg kan bli mötesplats

/

Gör Babelsberg till ett dagligt öppet kulturhus. Förslaget kommer från moderaternas Michael Steger i en motion till Kramfors kommunfullmäktige.

Annons

Klassiska Babelsbergs ordenshus invigdes 1903 men stod inte fullt färdigbygg förrän två år senare. Huset menar Michael Steger kan bli en perfekt mötesplats för gamla och nya Kramforsbor i alla åldrar, bland annat asylsökande som anlänt till kommunen. I motionen nämner han öppettider vardagar mellan klockan 15 och 20.

– Men det kan vara andra tider också. Viktigt är att mötesplatsen kombineras med ett café, till exempel som nu nedlagda kulturkaféet Ebeneser i Luleå.

Han vill också att Kulturskolan förlägger en del av sina repetitioner till Babelsberg som därmed skulle kunna locka med gratis underhållning.

– Man kan också tänka sig att olika band repar på Babelsberg. Kontnuerlig möjlighet till en öppen scen bidrar till ett ökat kulturutbud i Kramfors.

Han framhåller husets arkitektoniskt och historiskt intressanta exteriör och interiör.

– Med Babelsbergs läktare kan besökare välja mellan att sitta lite vid sidan om eller vara med mitt i smeten på golvet vid scenen.

Micheal Steger menar också att Babelsberg kan bli en lämplig plats för alla studieförbund att använda för olika arrangemang, likaså för biblioteket vid exempelvis föreläsningar. Han tror inte att några stora investeringar krävs för att starta ett café.

– Det räcker nog med att skaffa en kaffeautomat. Hur man ska driva ett sådant kulturhus tror jag blir det minsta problemet. Även om det inte blir succé direkt tror jag absolut att detta är något som borde fungera.

Mer läsning

Annons