Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Auktion på Järnsta

/

En konstauktion inleder ett fartfyllt år på Järnsta kulturförening i Vännersta den fjärde januari. Målningar, skulptur och grafik kommer att klubbas ut av författaren Bo R Holmberg.

Annons

Det är ett 20-tal konstnärer från Nordingrå, Örnsköldsvik och Härnösand som bidrar med konst till auktionen på trettondagsafton. Dagen innan är det visning.

– Jag tror att det kommer att vara fullt av trevliga möten och en rolig utställning innan auktionen, säger Annikka Arvidsson från föreningen,

Konstauktionen är en stödauktion för kulturföreningen och de konstnärer som verkar genom huset.

Järnsta kulturförening håller till i Vännersta gamla skola som nästa år fyller 100. I huset är det flera konstnärer som hyr in sig, det finns ett boktryckeri och grafikutrustning. Huset används även till musik, film och utställningar.

Nya projekt är på gång under 2014 i huset och omgivningarna. Tillsammans med kulturföreningen Lyran i Skattungbyn ska de ingå i "konst i byn" som handlar om att få både konstnärer och bybor med i skapandet.

– Det handlar om ett Land-art projekt där konsten ska ut i landskapet men här på Järnsta brukar vi kalla det Forest-art, säger Annikka Arvidsson.

Utroparen Bo R Holmberg har aldrig hållit en auktion tidigare, men att berätta det kan han.

– Jag har samlat ihop några berättelser om auktioner från litteraturen som jag tänkte ha som mellansnack.

Bland de som skänkt konst finns bland annat Dag Wallin, Annikka och Mikael Arvidsson, Örjan Östlund, Birgitta Nenzén, Angelica Frank, Kent Royson Karlsson och Christer Carlstedt.

Mer läsning

Annons