Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årliga julmarknaden i Bollstabruk

/
  • Ytterlännässkolans Lucia tillsammans med tärnor, stjärngossar och nissar lussade för publiken och värmde publiken med sin ljuva sång.
  • Markus Molin var konferencier och underhöll med bland annat sång och musik.
  • Kyrkisbarnen från Bollstabruk sjöng och tipptappade så torget gungade.

Under lördagen var det dags för den årliga julmarknaden i Bollstabruk, trots snöns frånvaro var julstämningen på hög nivå och många kom för att ta del av den varma gemenskapen.

Annons

2012 låg snön vit på backen och minusgraderna bet sig genom vantar och jackor, i år låg några få flingor på marken och temperaturen snällare. Trots det var glädjen på topp under Bollstabruks julmarknad, på torget fanns knallar och sålde bland annat fikabröd, julpynt men även stickade kläder fanns att fynda.

På torget stod även en scen som äntrades av bland annat konferencier Markus Molin som underhöll med sång och dans kring granen. Kyrkisbarnen från Bollstabruk lät sina stämmor ljuda och värmde kropp och själ med sånger som ''tänd ett ljus'' och ''Tomtarnas julnatt'', även kallad ''Midnatt råder''. 

Iklädd vitt och med ljus i håret stegade Ytterlännässkolans Lucia tillsammans med tärnor, stjärngossar och nissar genom torget och upp på scenen, en fröjd för ögon och öron. Tillsammans framförde de traditionella julsånger och det bjöds även på solonummer. 

Mer läsning

Annons