Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Året runt-boule i Nyland

Annons
Året runt-boule

i Nyland

Nylands boulespelande seniorer kan numera ägna sig åt sitt favoritspel året om.

I Strandhallens källare har Nylands PRO anlagt en fin inomhusbana för boulespel.

Boule har det senaste året blivit ett mycket populärt spel. Inte minst bland pensionärer. I Kramfors kommun har många PRO-föreningar boulespel på programmet.

I Kramfors PRO-förening har man under ett par års tid önskat sig en inomhusbana. Med möjlighet till spel inomhus skulle man kunna ägna sig åt boule året om.

I Nyland började man spela boule 1997.

- Vi är en grupp på 26 stycken som brukar spela och då har vi även bjudit in folk från Sandslån och Styrnäs, berättar Maij Vedin.

Boulespelet är både spännande, roligt och har fördelen att i princip alla kan vara med och hävda sig. Det är också en trevlig social samvaro då man samlas kring boulekloten.

Det var Maij Vedin som tog initiativet till att bygga en inomhusbana i Nyland. Vid första höstmötet i PRO-föreningen den 18 september lanserade hon sin idé. Hon fick genast med sig alla andra.

- Jag presenterade ett förslag vid mötet och hade då också en ritning att visa upp.

Hon hade då dessförinnan tagit kontakt med Y-Sport som driver Strandhallen. Det visade sig att det fanns en lämplig lokal ledig i källaren under hallens läktare. Föreningen gjorde en överenskommelse med Y-Sport.

- Vi skulle få en låg hyra och material mot det att vi gjorde i ordning lokalen.

Arbetet inleddes omgående efter beslutet om att förverkliga planen. Några av föreningens boulespelande män skred till verket. Väggen in mot hallen isolerades och kläddes med gipsskivor och väv. Målningsarbeten och uppsättning av lister var andra insatser man gjorde.

På den stora gummimatta som lades ut på lokalens golv placerades ett lager spelvänligt stenmjöl i den sarg som snickrats till. Resultatet blev lyckat. Nu har man en ändamålsenlig lokal där de kan ägna sig åt sitt favoritspel.

På tisdagen var det dags för premiärspel. Tolv spelare hade slutit upp för att testa banan. Och visst var alla nöjda. Underlaget visade sig vara perfekt. Att man dessutom har tillgång till kök, toalett och en samlingslokal intill boulerummet gör inte saken sämre.

Lokalen med boulebanan kan med fördel utnyttjas av andra föreningar.

- Man får då vända sig till Y-Sport och göra upp om hyran, säger Maij Vedin.

sten engblom

0612-77 17 63

sten.engblom@tidningen.to

Mer läsning

Annons