Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anhölls för vapen- och narkotikabrott

Annons
Anhölls för vapen- och narkotikabrott

En rattnykterhetskontroll som polisen i Kramfors genomförde under natten mot lördagen gav ett helt annat resultat än man förväntat sig.

Kontrollen slutade med att två män anhölls, med misstankar om både vapen- och narkotikabrott.

Det var strax efter midnatt som en södergående bil stoppades vid Ödskurvorna. I bilen fanns två personer som polisen känner till sedan tidigare. Föraren som är i 40-årsåldern visade sig då sakna körkort.

Polisen gjorde en skyddsvisitation av mannen och upptäckte då att han hade pistolammunition på sig, samt utrustning som används i narkotikasammanhang. Hans kamrat, som är i 60-årsåldern, uppträdde på ett sätt som gjorde att polisen misstänkte att han var narkotikapåverkad och även han visiterades. Hos honom hittades då hela 50 gram av ett pulver polisen misstänker vara amfetamin.

Båda männen anhölls därför och man beslutade om husrannsakan eftersom det fanns misstankar om att narkotikan inte bara var avsedd för eget bruk.

I huset som en av männen hyr påträffades då ytterligare utrustning av en sort som används för att väga upp och paketera narkotika i mindre portioner. Dessutom hittade polisen två hemmagjorda pistoler som verkar vara helt funktionsdugliga.

anders lidén

0612-77 17 60

anders.liden@tidningen.to

Mer läsning

Annons