Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt bättre inköpsrutiner i Kramfors

Annons
Allt bättre inköpsrutiner i Kramfors

Det visar revision av upphandlingarna för fjolåret

Förvaltningarna i Kramfors kommun blir allt bättre på att följa de rutiner som finns för olika former av upphandling. Det visar den rapport över inköpen som tagits fram av nya inköpsenheten.

Där kan man bland annat läsa att kommunen under fjolåret köpte varor och tjänster för 314 miljoner kronor. Detta genom 160 olika ramavtal.

Det blir också allt vanligare att inköpsenheten utnyttjas vid upphandlingar och att de anlitas som "konsulter".

I rapporten berättar man att samarbetet i inköpsfrågor med Sollefteå fortsätter att utvecklas, i enlighet med uppgörelsen i "Gålsjömanifestet". Bland annat har man upprättat ett nytt gemensamt avtal när det gäller flygresor från kommunen. Planer finns också på ett gemensamt avtal med Sollefteå för framtida inköp av kontorsmöbler.

Tillsammans med Sollefteå och Härnösand har kommunen också skaffat ett nytt dataprogram, Avantra, som används för att effektivisera upphandlingen.

Inköpsenheten lyfter också fram fler andra positiva drag man anser sig kunna konstatera. Bland annat följer fler och fler anställda de tecknade avtal som finns och små inköp utanför avtalen har minskat.

När det gäller stora avtal som till exempel uppköp av livsmedel ligger köptroheten över 80 procent. Det anses vara ett mycket bra resultat.

Rapporten tar även upp diverse utbildningsfrågor och informationsprojekt för att ytterligare öka kunskapen och möjligheterna till gemensamt agerande.

anders lidén

0612-77 17 60

anders.liden@tidningen.to

Mer läsning

Annons