Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Agerade privatdeckare och hittade stulen crosscykel

Annons
Agerade privatdeckare och hittade stulen crosscykel

När polisens resurser inte räckte till iklädde sig Kalle Fagerström rollen som privatdeckare. På egen hand spårade han männen som hade stulit hans sons motocrosscykel.

Det blev en obehaglig överraskning när Kalle Fagerström en morgon för drygt två veckor sedan upptäckte att tjuvar hade varit på besök. 14-årige sonen Robins 80 kubiks motocrosscykel som stått lutad mot huset i Nyhamn, Bjärtrå, var borta.

- Här brukar vi inte behöva tänka på sådant utan låter bilarna vara olåsta och så.

Han anmälde stölden till polisen, men eftersom det inte fanns några ledtrådar att gå på var det inte mycket som gick att göra.

Men Kalle Fagerström gav sig inte. Han träffade grannar som hade varit uppe tidigt på morgonen. De hade sett en Cheva van som vid halv fyra tiden kört långsamt och givit ett misstänkt intryck. En granne försökte ta registreringsnumret men hann inte.

Med hjälp av taxi fick han registreringsnummer på alla Cheva van-bilar som stämde på den beskrivning grannarna hade givit. Till slut hade han ringat in två bilar på två möjliga orter i kommunen. Kontakter med boende på orterna gav mer information.

- Någon berättade att man hört en högt varvad motor som kunde komma från en motorcykel.

Slutligen kom Kalle Fagerström fram till att motorcykeln kunde finnas i en byggnad som var igenlåst. Eftersom de misstänkta männen varken ägde eller hyrde byggnaden fanns det en möjlighet kontrollera saken.

- Jag tipsade polisen som började spana och sedan gick in i byggnaden i fredags . De upptäckte crosscykeln, ringde mig direkt och kunde stämma av med kännetecken att de hade hittat rätt. Männen medgav dock inte att de hade stulit den.

I går hämtade Kalle Fagerström crosscykeln på polisstationen. Den var helt intakt.

Han har lagt ned mycket tid och stor möda på att lösa brottet. Ett idogt pusslande med ledtrådar belönades slutligen med framgång.

- Jag har säkert ringt 150 telefonsamtal. Allmänheten har varit till enormt stor hjälp. Bra att det finns människor som vågar tala om vad de sett. Polisen ska också ha en stor eloge som tog mina ord på allvar och satte in spaning.

Rune Lindström vid Kramforspolisen tycker att Kalle Fagerström gjort ett bra jobb.

- Vi är numera mer passiva än tidigare vid brott där det inte redan i inledningsskedet finns spår att bearbeta. Men det här visar att det går att engagera sig på egen hand, utan att behöva konfronteras med någon, och sedan vända sig till oss när man fått fram något.

erik åmell

0612-77 17 64

erik.amell@tidningen.to

Mer läsning

Annons